Spektakl u najavi
0

Predsjednik UFC-a otkrio: Stipe Miočić prihvatio borbu s Jonom Jonesom

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Predsjednik UFC-a Dana White najavio je da bi se hrvatski borac Stipe Miočić mogao boriti protiv Jona Jonesa, koji je prije godinu prešao iz poluteške u tešku kategoriju.

Jones se na ovaj potez odlučio jer je bio nezadovoljan novcima koje je zarađivao u poluteškoj kategoriji pa je shodno tome odlučio preći u tešku kategoriju i s tim u vezi odmah je tražio borbu protiv prvaka.

Ovog borca mnogi smatraju najboljim MMA borcem u historiji, a što se tiče njegovog debija u teškoj kategoriji, mogao bi ga imati protiv hrvatskog borca Stipe Miočića. Što se tiče Miočića, mediji su za njega nedavno pisali da bi mogao uskoro napustiti UFC jer je nezadovoljan načinom na koji je tretiran.

Miočić je posljednji meč imao 27. marta ove godine kada je izgubio titulu protiv Francisa Ngannoua,

"Kada bude spreman za borbu, bit ćemo i mi. On već neko vrijeme priča o borbi u teškoj kategoriji, međutim, što se teške kategorije tiče, sada idemo u Houston gdje će se boriti Derrick Lewis i Ciryl Gane. Pobjednik te borbe će dobiti priliku da se bori protiv Francisa Ngannoua, a nakon toga se Jon Jones može boriti s pobjednikom te borbe ili protiv Stipe Miočića. Stipe je prihvatio borbu protiv Jonesa i spreman je za taj obračun", otkrio je Dana White, prvi čovjek UFC organizacije.

Brojni evropski mediji pišu da se Jones ipak ne bi trebao boriti u 2021. godini, ali bi već početkom 2022. godine mogao da se vrati u oktagon i okuša se u teškoj kategoriji.