Poljski MMA borac
61

Pranchio uoči UFC debija: Želim pobjedu u prvoj rundi, borio bih se protiv Sakija

Piše: N. K.
Marcin Prachnio (Foto: Mamania.com)
Marcin Prachnio (Foto: Mamania.com)
Nekadašnji FFC prvak Marcin Prachnio iz Poljske večerat će se u Orlandu u okviru UFC on FOX 28 eventa boriti protiv jednog od najjačih udarača UFC-ove srednje kategorije, Sama Alveya.

Prachnio je u UFC stigao nakon četiri pobjede u elitnom azijskom ONE FC-u i trebao se na ovom eventu boriti protiv Jakea Colliera.

Međutim, povreda Colliere dovela je do toga da će mu protivnik biti Alvey, koji je u svojoj posljednjoj borbi poražen od Ramazana Emeeva, ali ne tako davno je bio u seriji od četiri pobjede.

"Očekujem prvu pobjedu u svojoj prvoj borbi u UFC-u. I to u prvoj rundi. Alvey voli borbu u stojećem položaju, jer je tako bolji nego u parteru. Moja taktika bit će da što prije završim meč", kazao je kratko Pranchio za portal Klix.ba.

Marcin Pranchio s Denisom Stojnićem i svojim timom u SAD
Marcin Pranchio s Denisom Stojnićem i svojim timom u SAD

Marcin nam je rekao da su američki mediji posebno interesuju za njegov odnos s kolegom iz kluba - Gokhanom Sakijem.

"Pitali su me da li bi se borio s njim ukoliko bi nas UFC spojio budući da smo iz iste kategorije. Odgovorio sam im da smo mi profesionalci, da je ovo sport i moj posao te ako dođe do tog meča i UFC to bude od mene tražio, ja ću se boriti", poručio je Pranchio, a potom se zahvalio prijatelju i dugogodišnjem sparing partneru Denisu Stojniću, koji će večeras u Orlandu biti u uglu Poljaka zajedno s trenerom Martinom de Jongom.

"Već duže vrijeme mi pomaže u sportskom segmentu. Sparinguje sa mnom, motivira me za protivnike pa čak mi i taktiku preporučuje u situacijama kada poznaje neke od mojih protivnika. Drago mi je što će večeras biti uz mene", rekao nam je Pranchio za kraj razgovora.