Jasan stav
49

Habib postavio ultimatum McGregoru za revanš: Uradi to i neće biti problema

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ruski UFC borac Habib Nurmagomedov prvi put u karijeri ući će u borbu za svjetsku titulu bez savjeta nedavno preminulog oca Abdulmanapa, a u izjavi za medije iz Rusije kaže da nije siguran kako će taj gubitak utjecati na njegov učinak.

Glava porodice Nurmagomedov preminuo je 3. jula nakon što su se desile komplikacije poslije dijagnosticiranja prisustva virusa Covid-19, a kako kaže, Abdulmanap mu je bio puno više od oca i trenera.

"Svi imaju gubitke. Bio mi je jako blizak, ne samo kao otac, već i moj trener i čovjek koji je bio uključen u čitav moj život. Naravno da još uvijek razmišljam o njemu", rekao je Habib i nastavio:

"Vidjet ćemo kako će se to odraziti na moj učinak. On je uvijek imao savjet za mene, bio je vrlo kritički nastrojen i nije mnogo razgovarao, a uvijek je govorio da, ako se odlučite boriti, morate biti spremni za to. Nikada nije 50:50, a ako se odlučite, onda morate trenirati koliko god možete. On je bio moj prijatelj, moj trener, izuzetno bitna osoba u svemu", ističe Habib koji dodaje da mu ova teška situacija može pomoći da još više napreduje.

Nakon toga, Habib je govorio o mogućoj novoj borbi sa Conorom McGregorom.

"Gaethje je vrlo dobar bora, a da je nije tako, ne bi se borio za pojas. Da li je u stojećem položaju bolji od McGregora? Mislim da nije, moj borbeni IQ govori da je Conor bolji u tom segmentu od njega. Što se tiče revanša, McGregor se prvo mora vratiti i pobijediti Dustina Poiriera, a tada ću se boriti s njim. Neće biti problema", rekao je Habib.

Nurmagomedov će se boriti protiv Justina Gaethjea 24. oktobra za titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji.