Pred borbu stoljeća
27

Furyjev otac (59) izazvao haos, završio je krvavog čela nakon što je nasrnuo na Usikov tim

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Narednog vikenda će se konačno dogoditi dugo iščekivana borba stoljeća u kojoj će rukavice ukrstiti najbolji bokserski teškaši današnjice Tyson Fury i Oleksandr Usik.
Britanac i Ukrajinac će se boriti u Saudijskoj Arabiji, gdje su se sinoć i suočili, a došlo je do neočekivanog incidenta u kojem je glavnu ulogu igrao otac Furyjev otac John.
John Fury je u jednom trenutku odlučio nasrnuti na ljude iz Usikovog tima te jednog od njih udariti glavom. Sve je završilo tako što je John raskrvario svoje čelo, a hit fotografija na društvenim mrežama je ona Tysona Furyja kada je vidio svog oca krvavog.
Fury kada je vidio krvavog oca (Foto: Screenshot)
Fury kada je vidio krvavog oca (Foto: Screenshot)

"Samo smo navijali za svog borca. Vikali smo: 'Usik, Usik!' Poludio je... Htio sam ga udariti, ali ne bi bilo fer zbog razlike u godinama. Ne bi smio tražiti pravu tučnjavu jer bi mogao doživjeti infarkt i završiti u bolnici", rekao je član Usikovog tima Stanislav Stepčuk.

John Fury se nakon svega izvinjavao.

"Izvinjavam se svima koji su sudjelovali u ovome. Mi smo jednostavno takvi. Emocije i tenzije su visoke. Ovaj dečko nije pokazao poštovanje. Ako dođeš duboko u prostor borca, nećeš dobro proći. Najvažnije mi je poštovanje koje dobiva moj sin, a taj momak ga nije pokazao", istakao je otac Kralja Cigana.

Borba Furyja i Usika na programu je u subotu navečer u Riyadhu (Saudijska Arabija).

Fury trenutno drži WBC pojas teške kategorije, dok su u vlasništvu Usika WBA, IBF, WBO i IBO pojasevi. Pobjednik subotnje borbe će objediniti sve teškaške titule.