Bivši UFC šampion
0

Cain Velasquez na slobodi nakon osam mjeseci provedenih u zatvoru

D. B.
Sudija iz okruga Santa Clara u Kaliforniji odobrio je kauciju bivšem UFC šampionu u teškoj kategoriji Cainu Velasquezu, borcu koji je u zatvoru proveo osam mjeseci.

Uvjeti Velasquezovog puštanja na slobodu uključuju kauciju od milion dolara, GPS praćenje i prihvatanje proširenog seta uvjeta koji podrazumijeva zabranu posjedovanja oružja, ambulantno liječenje, savjetovanje, pretres i zapljenu te distanu od navodnih žrtava Harryja Goulartea, Patricije Goularte i Paula Bendera.

"Gospodine Velasquez, ne bih vas pustio da nisam uvjeren da nećete predstavljati opasnost po Harryja Goulartea prvenstveno, Patriciju Gooularte i Paula Bendera. Ako ste tako odan muž i otac, uvjeren sam i moram vjerovati da nećete uraditi nešto što bi vas udaljilo od sina, kćerke i Vaše porodice. Nadam se da mi nećete dokazati suprotno", izjavio je sudija.

"Neću poštovani sudija", odgovorio je Velasquez.

On je optužen 1. aprila prošle godine po 10 tačaka otpužnice, uključujući pokušaj ubistva prveog stepena nakon što je napao drugu osobu na raskrsnici autoputa Monterey i avenije Bailey u Santa Clari.

Velasquez je svojim pickupom udario u automobil 43-godišnjeg Harryja Goulartea, kojeg je nakon toga pogodio metak. Goularte se sumnjiči da je umiješan u razvratni čin na štetu maloljetnice bliske porodici bivšeg UFC borca.

Jedni mediji pišu da je riječ o Velasquezovoj rodici, a drugi da se zapravo radi o njegovom sinu. Bilo kako bilo, Velasquez je odlučio reagovati. Automobilom je pratio roditelje pomenutog Harryja, majku Patriciju i očuha Paula, a kada su ga oni pokupili, krenuo je u potjeru za njima te pucao. Pogodio je Harryjevog očuha, koji je preživio.