U Göppingenu
108

Bild najavio veliki meč: Iron Puki se u Njemačkoj bori za svjetsku WBA titulu

E. B.
Najbolji bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo alias Iron Puki se 21. oktobra bori za titulu svjetskog WBA prvaka u kruzer kategoriji, potvrdio je jučer ugledni njemački Bild, a danas i naš borac.

Puhalo će 21. oktobra ući u ring protiv Firata Arslana, legende njemačkog boksa, a pobjedniku će pripasti titula svjetskog prvaka.

"Moj cilj je ostvaren, borim se za svjetsku WBA titulu! Mukotrpno sam radio da bih danas bio tu gdje jesam! Bez izgovora i odgađanja trening je uvijek bio na prvom mjestu sa vjerom u Boga, nadajući se najboljem hrabro sam išao ka svom cilju i uspio sam! Osvojio sam i odbranio WBA titulu prvaka Evrope i sada sanjam svoj san!

Čeka me borba za svjetskog prvaka u elitnoj bokserskoj asocijaciji WBA, a protivnik mi je 4. izazivač i bivši svjetski prvak. Meč će se održati u Njemačkoj i bit će glavna borba večeri. San svakog boksera da se bori za svjetsku titulu, a ja ću dati sve od sebe da je pokušam osvojiti i donijeti u našu Bosnu i Hercegovinu. Idemo jako ako Bog da do konačne pobjede i titule!", poručio je Puhalo koji je u karijeri u 24 borbe ostvario 23 pobjede, od toga čak 22 nokautom.

Arslan je već 18 godina među najboljih 10 boksera na WBA rang-listi, bio je i svjetski prvak kruzer kategorije, a ovo će mu biti posljednja borba u karijeri.

U dosadašnjih 67 borbi Arslan ima 54 pobjede, 9 poraza i 3 remija, a uoči borbe u Göppingenu je izjavio:

"Nadam se da ću otići u penziju kao prvak. Ali znam da ću protiv Puhala morati dati sve od sebe. U vrhunskoj sam formi, spreman sam za svoju najtežu, a ujedno i posljednju borbu u karijeri. Neka bolji pobijedi", poručio je Arslan za Bild.