"Prodaju neiskrenost"
287

Bh. MMA borac Benjamin Šehić: Ne glumim i pričam istinu, Brazilcu sam na prijetnje htio otići "na sobu"

K. H.
Benjamin Šehić (Foto: Screenshot/Youtube)
Benjamin Šehić (Foto: Screenshot/Youtube)
Bosanskohercegovački MMA borac Benjamin Šehić (28) dao je vrlo zanimljiv intervju za borilački podcast MMA Institut, u kojem je govorio o brojnim zanimljivim temama koje je prošao u životu i karijeri, a posebno zanimljiva bila je izjava o "iskrenosti", koja je sve manje prisutna u boriliačkim sportovima.
Posljednju borbu naš borac je imao u Parizu protiv Francuza Badra Mekdourija, gdje je slavio nakon samo 85 sekundi u teškoj kategoriji. Tako je stigao do šeste pobjede iz osme MMA borbe, a Medkouriju je nanio prvi poraz u pet borbi.

Kaže kako je "istina" jedini dio njegovog javnog nastupa, a ispričao je i zanimljivu priču o tome kako je na prvoj borbi za pojas imao sukob s Brazilcem, koji je sve to radio iz zabave i zbog marketinga.

"Habib nije ništa pričao, osim istinu. Ja se ne protivim tome da pričam nešto osim istine. Ja ne volim da glumim. Ja ne bih sad volio da se dogovorimo i da se sad pobijemo pred kamerama, samo da bi nas kamere snimile i da mi poslije toga iza tamo pijemo čaj. To je meni malo bolesno", priča ovaj bh. MMA borac i nastavlja:

"Ja sam jedva izdržao kad sam radio prvi put za pojas protiv Brazilca, on me gledao i gestikulacijama mi pokazivao da će mi odrezati glavu. A iza kamera se smije. Ja sam znači čitavu noć razmišljao da mu odem na hotelsku sobu, da mu kucam na vrata, razumiješ me... Mada, sve je to šou biznis, jednostavno, razumi čovjeka, nije normalan. Prodaje svoju neiskrenost. Razumijete..."

Čitav intervju možete pogledati ovdje.

Narednu borbu bh. borac će imati na 15. MMA priredbi ARES Fighting Championshipu, vodećoj francuskoj MMA organizaciji, s kojom je Šehić prošle godine potpisao trogodišnji ugovor.