sport
0

Bolt želi biti poput Beckhama i Woodsa

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Usain Bolt najbolji je atletičar današnjice, a uskoro bi mogao postati i jedan od najbogatijih sportista svijeta, sudeći barem prema marketinškoj strategiji koju je izradila njegova ekipa na čelu s menadžerom Normanom Peartom.

Boltova ekipa želi od svoga štićenika napraviti globalnu zvijezdu po uzoru na Davida Beckhama ili Tigera Woodsa, a prvi bi korak prema tom cilju trebalo biti izdavanja biografije najbržeg čovjeka današnjice.

Uz to, Bolt će nakon završetka sezone na svjetsku turneju, a trenutno traju i pregovori s nizom sponzora koji bi, ako budu uspješni, mogli donijeti ugovore vrijedne oko 10 miliona funti.

  • Ne vidimo razlog zašto Bolt ne bi mogao biti komercijalno uspješan kao Roger Federer, Tiger Woods ili David Beckham. On nije blagoslovljen samo atletskim talentom, već i sjajnim karakterom - rekao je Peart engleskom Guardianu.

Boltova bi biografija trebala biti znatno drugačija i zanimljivija od mnoštva koje su u posljednje vrijeme preplavile svjetsko tržište.

  • Spreman sam pričati o stvarima o kojima nikad nisam, o tome kako se moj život promijenio nakon napuštanja rodnog sela Trelawnyja, o vezi s djevojkom. Puno sam puta čuo kako ljudi negativno pričaju o Jamajci, o oružju, bandama i sličnim stvarima. Ali stvarnost je sasvim drugačija, ja sam odrastao u malom opuštenom selu s dobrim roditeljima - rekao je trostruki olimpijski pobjednik iz Pekinga.

Nakon kraja sezone Bolt bi trebao krenuti na promotivnu turneju po Aziji, Africi i Australiji gdje će mladim atletičarima davati trenerske savjete. Marketinški plan uključuje i elitne zabave u New Yorku, Abu Dhabiju i Londonu na koje je Bolt pozvao niz slavnih osoba, poput Billa Clintona, Cristiana Ronalda, Willa Smitha i mnogih drugih.