Olimpijske igre
0

Bolt: Zbog Blakea sam nabavio nove startne blokove

Totalsport
Usain Bolt (Foto: Arhiv/AFP)
Usain Bolt (Foto: Arhiv/AFP)
Bit će mi čast nositi zastavu. Učinio bih sve za svoju domovinu – izjavio je u četvrtak, nakon što je saznao da mu je pripala barjaktarska čast na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu, jamajčanski sprinter Usain Bolt.

Priznao je također novinarima da je posljednjeih dana, u strahu od sunarodnjaka Yohana Blakea, ozbiljno vježbao start.

"Kupio sam si nove startne blokove, identične onima kakvi će stajati na atletskoj stazi u Londonu. Puno sam trenirao s njima i siguran sam da će moje startne reakcije u Londonu biti dobre", rekao je Jamajčanin nastavivši:

"Spreman sam, kao i uvijek. Problemi s povredama uvijek su prisutni, no na velikim takmičenjima ljudi stisnu zube".

"Mučila su me ukliještena leđa, a zbog njih i zadnja loža. Riješio sam problem. Treniram već dvije i po sedmice bez problema. Bit ću u Londonu sasvim u redu".

"Što će biti ako izgubim? Neće biti kraj svijeta. Naravno, bit ću razočaran. Ko mi najviše prijeti? Sedam atletičara koji će trčati uz mene".

Pred Boltom je zahtjevan zadatak obrane triju sprinterskih zlata iz Pekinga. Mladi 21-godišnji Yohan Blake, aktualni svjetski prvak, porazio je svog vrlo dobrog prijatelja na posljednjim dvjema utrkama (100 i 200 metara) na jamajčanskim trialsima. Jedina sigurna medalja za Bolta trebala bi biti u utrci 4x100.