Velike zasluge za uspjeh
14

Bolt zahvalan ljekaru Bayerna: On je najbolji na svijetu

Totalsport
Usain Bolt (Foto: Arhiv/AFP)
Usain Bolt (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon što je na Olimpijskim igrama u Londonu ponovio "eksploziju" iz Pekinga otprije četiri godine i odbranio sva tri zlata, jamajčanski atletičar Usain Bolt istakao je čovjeka kojem pripadaju velike zasluge za njegove uspjehe.

Riječ je o ljekaru Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije, uglednom stručnjaku dr. Hans-Wilhelmu Müller-Wohlfahrtu, kod kojeg je atletska superzvijezda bila više puta na tretmanu posljednjih godina.

"On je najbolji ljekar na svijetu. Doktor je veliki, veliki čovjek. On je ogroman dio svih mojih uspjeha", priznao je olimpijski pobjednik na 100, 200 i 4x100 metara.

"Odlazim njemu još od svoje 18. ili 19. godine. Već na prvom tretmanu napravio je sjajan posao."

Bolt je u junu imao velikih problema sa zadnjom ložom što je i jedan od uzroka dvaju poraza od Yohana Blakea na jamajčanskim kvalifikacijama za OI. Odmah nakon toga je otputovao u München kod ljekara kojem najviše vjeruje.

"Nakon kvalifikacija mi je pregledao mišiće, odradio tretman i rekao mi: 'Bez brige, Usaine. Bit ćeš sjajan. Vrati se treninzima'. On je više od doktora. Vodi me na večere, pazi na mene, dolazi vikendima na posao samo zbog mene. Zahvaljujem mu na svemu što je uradio", zaključio je Bolt