sport
1

Bolt uoči SP-a u Moskvi progovorio ruski

Totalsport
Desetak dana uoči početka Svjetskog prvenstva u Moskvi najbrži čovjek današnjice Usain Bolt počeo je učiti ruski jezik. Barem za potrebe reklame za svoga sponzora Pumu.

U televizijskoj reklami jamajčanski atletičar nakon treninga ulazi u svlačionicu i u kasetofon stavlja kasetu s ruskim frazama koje mora ponoviti. Naučio je tako 27-godišnji sprinter osnovne rečenice poput ''Zovem se Usain Bolt'' ili ''Dolazim s Jamajke'', ali i neke puno zanimljivije, kao što su ''Omiljena boja mi je zlatna'', ''Jesu li ostali dečki prošli ciljem'' i ''Možete li mi, molim vas, pričuvati medalje''.

Svjetski rekorder i olimpijski pobjednik na 100, 200 i 4x100 metara u Moskvi će imati okrnjenu konkurenciju. Branitelj naslova na stotki Yohan Blake je otkazao nastup zbog povrede, a Amerikanac Tyson Gay je pao na doping-testu, baš kao i Asafa Powell koji, istini za volju, prije toga nije ni izborio mjesto u reprezentaciji na jamajčanskim ''trialsima''. Najveći bi konkurent stoga Boltu, barem na 100 metara, mogao biti dvostruki dopinški prevarant Justin Gatlin koji ga je ove godine pobijedio na mitingu u Rimu.

Svjetsko prvenstvo u Moskvi održat će se od 10. do 18. augusta na stadionu Lužniki.