Jamajka
0

Bolt se izvinio zbog komentara o marihuani

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Najbrži čovjek današnjice, jamajčanski sprinter Usain Bolt, izvinio se preko svog menadžera Normana Pearta za nedavne izjave o konzumiranju marihuane koje je dao hamburškom dnevniku Bildu.

U razgovoru za Bild Bolt je priznao da je kao mladić isprobao marihuanu, ali je ponovio da je danas ne koristi. Isto tako je rekao da činjenica da ju je isprobao nije nimalo čudna, budući da je “Jamajka zemlja u kojoj naučite smotati joint još kao klinac.”

Dan nakon te nespretne izjave uslijedilo je izvinjenje.

  • Želim se ispričati Jamajčanima ako su u ijednom trenutku iz moje izjave izvukli smisao da svi mladi ljudi na Jamajci motaju joint – poručio je Bolt i dodao:

  • Također apeliram na buduće zvijezde da se klone svih droga budući da od droge nemaju nikakve koristi, niti osobne niti za sport kojim se bave.

Bolt je svijet zadivio fenomenalnim rezultatima na Olimpijskim igrama u Pekingu gdje je osvojio tri zlatne medalje uz svjetske rekorde na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100 metara. Takvi rezultati nisu prošli bez sumnji da je do njih Jamajčanin došao uz pomoć dopinga, ali njegovi doping testovi dosad su uvijek bili negativni.