sport
103

Bolt: Ovo su definitivno moje posljednje Olimpijske igre

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Usain Bolt je bez ikakve sumnje najveća zvijezda Olimpijskih igara u Riju. U intervjuu za BBC istakao je kako se osjeća odlično i da je spreman za nova zlata.

Bolt, koji se u posljednje vrijeme nije previše pojavljivao na tartanu, je svjestan da je on ikona ne samo atletike, već i svjetskog sporta.

Jamajčanin će u Riju pokušati doći do triple-treblea, odnosno osvojiti na trećim uzastopnim Olimpijskim igrama tri zlatne medalje - na 100, 200 i u štafeti 4x100 metara.

"Ne bih ni bio ovdje da ne želim to ostvariti", rekao je na početku razgovora za BBC.

S obzirom na skandale koji su potresali period prije Olimpijskih igara, prvenstveno suspenziju svih ruskih atletičara, Međunarodni olimpijski komitet vidi Bolta kao spasioca. Tako se on i osjeća.

"Svjestan sam da me sport treba, a i ja trebam sport, tako da sam ovdje došao da uradim uslugu sportu i odužim se za sve što mi je on dao tokom svih ovih godina".

Bolt je dodao kako se nakon oporavka od povrede osjeća mnogo bolje, ali da će ovo biti njegov oproštaj od najveće svjetske sportske scene.

"Ovo su definitivno moje posljednje Olimpijske igre. Došao sam u Rio sa jasno zacrtanim ciljem i namjeravam ga ostvariti. Želim napraviti triple-treble i biti u društvu velikana poput Alija i Pelea", poručio je Bolt.