sport
0

Bolić: Pobijedit ćemo Belgijance

PBS/Sarajevo-X
Na konferenciji za novinare nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, održanoj u hotelu "Dom penzionera" u Zenici, njen najbolji strijelac Elvir Bolić izjavio je da očekuje da će BiH u subotu zabilježiti pobjedu nad Belgijom.

"Atmosfera u ekipi je odlična i svi reprezentativci su odlučni da u subotu, pred prepunim tribinama Bilinog polja daju svoj maksimum kako bi pobjedom zadržali i teoretske izglede da se plasiramo u baraž za odlazak na SP. Činjenica da na Bilinom polju nismo nikada izgubili utakmicu i da ćemo imati veliku podršku navijača također nam daje za pravo da se nadamo pobjedi nad neugodnim Belgijancima", rekao je Elvir Bolić, igrač turskog Istanbulspora.

Vlatko Glavaš, trener reprezentacije BiH, rekao je da su svi igrači koji se pripremaju u Zenici zdravi, što, kako kaže, garantira da će protiv Belgijanaca dati svoj maksimum da ostvare pozitivan rezultat.

"Pred publikom kakva nas bodri na Bilinom polju sigurno nećemo razočarati. Mislim da imamo snage i kvaliteta da pobijedimo čvrsti tim Belgije koji se nalazi u usponu forme, i da tako s optimizmom putujemo na gostovanje u Litvaniju. Što se protivnika tiče, sigurno je da pratimo dešavanja u njihovom taboru ali u ovom trenutku potpuno smo okrenuti svojoj igri i vlastitim pripremama za utakmicu. To što neće igrati njihov najbolji igrač Emile Mpenza ništa nam ne znači, jer su Belgijanci jedan čvrst kolektiv koji ima veliki broj kvalitetnih pojedinaca", izjavio je Glavaš.