sport
0

Blatter zabrinut zbog prodaje klubova strancima

FENA
Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter zabrinut je zbog sve učestalijeg kupovanja nogometnih klubova, pogotovo u Premiershipu, što bi moglo, kako kaže, ugroziti nogomet.
Blatter vjeruje da ulagači mogu izbjeći transparentnost prilikom ponuda za kupnju kluba, a neka preuzimanja klubova nisu u interesu nogometa već samo onih koji ga kupuju.

"Postoji sistem u nogometu koji će mu ozbiljno naškoditi ako to ne zaustavimo. Strani ulagači kupuju klubove, uglavnom u Engleskoj koja ima posebno atraktivnu ligu", kazao je Blatter.

Iako nije zabrinut zbog Magnussonovog preuzimanja West Hama, što je posljednji od mnogo slučajeva gdje stranci kupuju klubove, Blatter je uvjeren da mnogo drugih poslova stranih ulagača, pogotovo onih koji svoje finansije vode na Karibima i Kajmanskom Otočju, nije u potpunosti transparentno.

"Ovaj sport ne smije završiti u rukama onih koji ga žele iskoristiti u vlastitu korist umjesto u korist nogometne igre", odlučan je Blatter.

Blatter je istaknuo i kako bi u svakom klubu trebalo biti barem šest domaćih igrača, naglasivši kako lokalni i nacionalni identitet ne postoji u klubovima u kojima igraju samo strane zvijezde.