Novi prvak BiH
199

Hastor nakon najvećeg uspjeha u karijeri: Pobjedu posvećujem treneru i Goraždu

E. A.
Hastor (drugi s lijeva) s trenerom i roditeljima prošlogodišnjeg pobjednika
Hastor (drugi s lijeva) s trenerom i roditeljima prošlogodišnjeg pobjednika
Goraždanin Emir Hastor postao je novi prvak BiH nakon što je istrčao glavnu utrku od 42.195 metara na sarajevskom "Two cities marathon", a u razgovoru za portal Klix.ba rekao je da je presretan što zlato može pokloniti svom gradu.
Presretni su i njegovi sugrađani pa Emirovu pobjedu za početak "slave" na društvenim mrežama.

Dok stižu čestitke i priznanja, Emir priznaje da je u jednom momentu bio u iskušenju da odustane, ali pobijedila je njegova velika želja da dođe do cilja.

Tako je postigao i do sada svoj najveći uspjeh u karijeri.

"Za ovu trku pripremao sam se nešto više od sedam mjeseci uz pomoć svog trenera Zaima Šumana i svoje ekipe iz škole trčanja Goražde. Od samog početka trke bio sam među prvih pet trkača, na 14. kilometru sam se odvojio i bio drugoplasirani, da bi na 30. kilometru prestigao prvoplasiranog i pobjegao mu nešto više od 10 minuta. Od 35. kilometra osjetio sam veoma jake bolove u čitavom tijelu što mi je govorilo da stanem, ali sam tu krizu uspio prebroditi i kroz cilj proći kao prvoplasirani. Ovo je najveći uspjeh u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ovaj uspjeh posvećujem svom treneru Zaimu, porodici, članovima ekipe Škole trčanja i svim Goraždanima i Goraždankama", poručio je Emir.

Detalj s dočeka u Goraždu
Detalj s dočeka u Goraždu

Hastora su večeras i dočekali u rodnom Goraždu, a ispred Gradske dvorane skupilo se 50-ak članova porodice, prijatelja i poznanika ovog uspješnog atletičara.

Inače, Hastor je pobijedio je s vremenom 2.33,44, dok je drugoplasirani u muškoj konkurenciji bio Davor Vidović iz Banje Luke s vremenom 2.43,08.