sport
227

Akademija Score je mjesto gdje djeca postaju zdrava, brza, jaka i znatiželjna

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sportska akademija Score, koja okuplja djecu uzrasta od treće do desete godine, proteklog septembra započela je svoju šestu sezonu treniranja. Osnovni smisao ove akademije je da se što većem broju djece omogući svestran razvoj psihofizičkih sposobnosti i osobina primjenom što raznovrsnijeg sadržaja, prilagođenog dobi i mogućnostima djeteta.

"Prije svega, potreba je da se kroz igru utječe na pravilan rast i razvoj djece koja tako postaju potencijalna baza za razne sportove i doživljavaju prvo i pravovremeno usmjeravanje ka sportu. U svakom slučaju doprinosi se da djeca zavole sport, da se vesele igri i takmičenju, da budu zadovoljna, brza, jaka, izdržljiva, sposobna, znatiželjna i prije svega, zdrava", ističu iz akademije Score.

Bavljenje sportom povoljno utječe na razvoj mlade osobe i njeguje osobine kao što su odgovornost, upornost, sposobnost za timski rad, kao i mnoge druge.

"Sportska akademija Score otvorena je za sve, visoke, niske, mršave i one manje mršave, spretne i manje spretne, dječake i djevojčice. U njoj nema ocjenjivanja, a sve se uči kroz puno igre, jer to je najbolji način da se djeca bave sportom s radošću", objašnjavaju voditelji akademije, diplomirani profesori sporta koji vode Dnevnik rada gdje evidentiraju koncepte časova, rezultate funkcionalnih i motoričkih testiranja, kao i dostignuti nivo savladanom tehnikom pojedinog sporta, opća zapažanja o razvoju i nadarenost za sport.

U akademiji Score voditelji žele djecu naučiti osnovama svih sportova, bilo da se radi o bazičnim, kao što su gimnastika i atletika ili o sportovima s loptom, poput nogometa, košarke, rukometa ili odbojke.

Sportska akademija Score je jedini sportski kolektiv koji djecu od tri godine kroz prirodne oblike kretanja (hodanje, trčanje, skakanje, provlačenje, puzanje, kao i kroz atletske poligone i slično) upoznaje o sportskom treningu, omogućava im druženje i zbližavanje sa drugim članovima, te stvaranje pozitivnih radnih navika.

Proteklog septembra akademija Score je počela šestu sezonu treniranja u stalnim terminima u Avaz Twist Toweru od ponedjeljka do srijede od 18:00 do 19:30 sati.