Stiže Vistin nasljednik
0

Windows 7 već od 30. aprila

Sarajevo-x.com
Nova verzija Windows 7 operativnog sistema bit će dostupna već od naredne sedmice, objavili su čelni ljudi Microsoft kompanije, prenosi Reuters.

Verzija poznata kao 'Release candidate', odnosno RC, znak je da je jedna od najvećih softverskih kompanija u svijetu u fazi kompletiranja Windowsa 7, nasljednika nimalo popularne Windows Viste.

Verzija RC će biti dostupna za download programerima i IT profesionalcima pretplaćenim na MSDN i TechNET mrežu već 30 aprila, dok će ostali novu verziju moži imati 5. maja.

Softverski gigant nije objavio kada će finalna verzija moći biti instalirana na računarima ili biti dostupna u trgovinama, ali veoma je moguće da se to desi već u julu ove godine, saznaje Reuters od šefa odjela za finansije u Microsoftu, a kada bi se to desilo ova kompanija bi se uspjela izvući iz najveće finansijske krize koja ih je zahvatila u historiji postojanja.

Microsoftovi operativni sistemi su instalirani na većinu računara u svijetu i to je još uvijek glavni izvor prihoda ovoj kompaniji.

Brojni korisnici su bili nezadovoljni operativnim sistemom Vista, zbog toga se ova kompanija odlučila lansirati novi operativni sistem koji je sudeći po dosadašnjim kritikama dosta pregledniji i bolji od svog prethodnika.

Vezani članci