PleaseRobMe.com
0

Web stranica s lokacijama koje možete opljačkati

Sarajevo-x.com
Oni koji na svojim profilima, u okviru društvenih stranica poput Twittera i Buzza, neumorno pišu šta rade i gdje će ići, trebali bi dvaput promisliti prije nego plasiraju takve informacije u javnost.

Nova web stranica nazvana "Please Rob Me" ("Molim te opljačkaj me") ukazuje upravo na opasnost da nehotice otkrijete kako niste kod kuće, ali i koliko ćete vremena biti odsutni.

Iako zvuči zabavno pisati o sebi i uvidjeti da to druge zanima, govoreći ljudima gdje ste postajete potencijalna žrtva pljačke.

Kreatori nove web stranice objašnjavaju: "Kad odemo na odmor, ostavljamo svjetlo u sobi, a na drugoj strani na Internetu svima govorimo da nismo kod kuće."

PleaseRobMe.com prikuplja "provjerene lokacije" i pravi listu onih "čije su kuće prazne", te sa svojim korisnicima dijeli te podatke nazivajući ih "novim prilikama".

Sajt dozvoljava i "provlačenje" lokacija kroz filter, tako da vam se izlistaju samo one u mjestu koje želite. Sve ovo ima za cilj uvid u opasnosti koje nosi postavljanje poruka o svojim aktivnostima na stranicama za društveno umrežavanje.