Prstom umjesto kistom
0

Uz pomoć aplikacije za iPad stvara impresivne slike

Sarajevo-x.com
Mladi umjetnik Kyle Lambert uz pomoć aplikacije "Brushes" za iPad, koja košta svega pet funti, stvara impresivna umjetnička djela, piše "Daily Mail".

Spajajući metode tradicionalnog slikarstva s tehnologijom Lambert će bez problema vrlo vjerodostojno naslikati bilo čiji portret, od Amy Winehouse do Rihanne.

Ovaj diplomant ilustracije i animacije koji pripada novoj generaciji dizajnera je izjavio kako slikanje na iPadu ima dosta sličnosti s "običnim" slikarstvom.

"Jedina razlika je što koristite prst umjesto kista. Inače, ova tehnologija mi omogućava brzinu, jer omogućava prenosivost elemenata, što je velika prednost i što mi se sviđa", rekao je Lambert, koji inače živi u britanskom Altringhamu.

On je istakao kako aplikacija ne može biti jednostavnija i da je sjajna zamjena za pregršt drugih alata, a sve što treba jeste naučiti nekoliko trikova da biste imali odlične slike. Vjeruje kako bilo ko sa sasvim malo vježbe može naslikati sjajna djela.

Neke od radova je postavio i na YouTube, a video je za kratko vrijeme pogledan više od 300.000 puta.

"Sjajno je to što nakon završetka rada možete "vratiti film" i gledati kako je on nastao. To je skoro kao performans", izjavio je Lambert.

Vezani članci