Tehnologija
259

Umro nakon 19 sati igranja popularne igrice World Of Warcraft

Klix.ba
Nakon devetnaest sati igranja popularne igrice World Of Warcraft u jednom od kineskih internet klubova preminuo je dvadesetčetverogodišnjak.

Wu Tai je u šangajski internet caffe otišao kako bi s drugim ljubiteljima popularne igrice odigrao posljednji dio igre. Snimci prikazuju dvasetčetverogodišnjaka kako sjedi ispred računara i iznenadno počinje kašljati, nakon čega umire pred drugim igračima.

Prestravljeni gamer Hsin Gle (20), koji je sjedio pored, kazao je da je čuo Taija kako glasno uzdiše.

"Bio je vrlo blijed i izgledao je kao da mu nije ugodno. Na maramicama kojim je brisao usta bilo je krvi. Pitao sam ga je li uredu, a on je rekao da se osjeća bolje i da će biti dobro", rekao je Gle.

Zabrinuti promatrači pozvali su hitnu pomoć, a kako tvrde, Tai je unatoč tome što je bio ozbiljno bolestan nastavio igrati igricu. Wu je navodno izgledao veoma blijedo i bolesno, ali je još uvijek sjedio ispred računara.

"Pozvao sam hitnu pomoć dok je moj prijatelj otišao tražiti pomoć od osoblja. No, dok smo čekali, on je umro pred nama", rekao je jedan od gamera.

Glasnogovornik policije je kazao da će obdukcijom biti utvrđen uzrok smrti, ali nije im jasno kako je moguće da je 19 sati provedenih za računarom moglo pridonijeti iznenadnoj smrti.