Novo mobilno iskustvo
0

U Sarajevu predstavljen novi pametni telefon HTC One

Piše: N. J.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kompanija HTC večeras je u Sarajevu predstavila novi flagship pametni telefon HTC One.
Novi HTC će biti dostupan širom svijeta, u više od 80 regija i zemalja, kod više od 185 mobilnih operatera i najvećih trgovaca na malo. Na tržištu BiH ovaj model HTC- a će biti dostupan u ponudi sva tri operatera, u srebrnoj i crnoj boji.

Kompanija HTC prvi put samostalno predstavlja svoje proizvode na području BiH.

"Radi se o pametnom telefonu kojim smo u potpunosti unaprijedili cjelokupno mobilno iskustvo kako bi ono što je moguće vjerodostojnije održavalo stvarnost u kojoj živimo. Želja nam je da omogućimo jednostavnije snalaženje u mnoštvu informacija i sadržaja", rekao je HTC produkt menadžer za srednju i istočnu Evropu Marko Savković, predstavljajući HTC One.

Kako su naveli iz HTC- a ovim modelom je drastično unaprijeđen kvalitet slike i zvuka.

Govoreći o karakteristikama kamere, Savković je istakao i mogućnost pravljenja fotografija visoke rezolucije koje oživljavaju kroz fragmente koji traju po tri sekunde, što u konačnici zajedno sa video snimcima može činiti pokretnu galeriju uspomena. Naglasio je i da se video klipovi sa telefona uz muzičku podlogu i efekte lako mogu dijeliti na društvenim mrežama što sa sobom donosi novu dimenziju u komunikaciji. Novi pristup u korištenju kamere omogućava i nevjerovatne performanse u uslovima slabog osvjetljenja, kao i razna druga poboljšanja fotografija i snimaka.

"Tu je i mogućnost da u situacijama kada ne možete pričati glasno vaš sagovornik može odlično čuti i vaše šaptanja, kao i da u situacijama saobraćajne buke možete neometano razgovarati na telefon", naveo je između ostalog Savković.



Također, korisnici telefona moće će na jednom mjestu pogledati najsvježije informacije i sadržaje, te neće morati prelaziti iz jedne aplikacije u drugu ili tragati po različitim web stranicama.
Vezani članci