Video igre
0

Torres postao novo lice Pro Evolution Soccera

Sarajevo-x.com
Poznati fudbaler Fernando Torres postao je novo lice video igre 'Pro Evolution Soccer 2010', objavila je kompanija Konami.

Dvadesetpetogodišnji Španac tako se pridružio igraču Barcelone, Lionelu Messiju također jednom od lica igre 'Pro Evolution Soccer 2010.' koja uskoro izlazi na Play Stationu (2, 3), XBox-u 360, PC-u te mobilnim telefonima.

'Svi znaju da je Konami prvak u igrama koje simuliraju igranje fudbala, a posebno u seriji Pro Evolution Soccer. Jedva čekam da vidim svoj lik u ovoj video igri', izjavio je slavni Torres.

Fernando Torres, inače veliki gamer, prošle je godine potrošio 40.000 eura na uređenje triju prostorija za igranje video igara u svojoj luksuznoj vili u Liverpoolu.

Konami je proizvođač i izdavač videoigara, karata, anima, "tokusatsua" i automata koji je postao upravo po igrama Metal Gear Solid, Silent Hill i Pro Evolution Soccer.

Pro Evolution Soccer (u Japanu i SAD-u poznat i kao Winning Eleven) serijal je nogometnih videoigara koji se za status najpopularnije i najprodavanije nogometne simulacije za igraće konzole i kompjutere bori se sa serijalom FIFA, američkog proizvođača EA Sports.

Pro Evolution Soccer nasljednik je Konamijevog serijala nogometnih simulacija International Superstar Soccer.