Tehnologija
2

Sejad Salihović drugi najbolji izvođač slobodnih udaraca na videoigri FIFA 14

Piše: J. H.
Sejad Salihović (Foto: AFP)
Sejad Salihović (Foto: AFP)
Sejad Salihović, reprezentativac BiH, našao se na listi najboljih izvođača slobodnih udaraca na videoigri FIFA 14.

Iz kompanije Electronic Arts koja stoji iza franšize FIFA videoigara danas su objavili listu od 20 nogometaša najboljih izvođača slobodnjaka. Na drugom mjestu je bh. reprezentativac i igrač Hoffenheima Sejad Salihović.

Isred Zmaja na prvom mjestu je Juan Arango iz Borussije M'gladbach. Među pet najboljih izvođača ušli su Andrea Pirlo iz Juventusa, Didier Drogba iz Galatasarayja i Francesco Lodi iz Genoe.

Šesti je Ronaldinho, nekadašnja zvijezda Barcelone a danas igrač Atlético Mineira. Rasmus Elm iz CSKA Moskve je sedmi a Beñat iz Athletic Bilbaoa sa osmom mjestu. Santosov Marcos Assunção je deveti izvođač slobodnih udaraca dok je među deset ušao i Sunderlandov Sebastian Larsson.

Preostalu desetorku čine Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Christian Fuchs (FC Schalke 04), Keisuke Honda (CSKA Moskva), Alberto Costa (Spartak Moskva), Antonio Di Natale (Udinese), Xavi (FC Barcelona), Hiroshi Kiyotake (FC Nürnberg), Selçuk İnan (Galatasaray SK), Christian Pander (Hannover 96) i Hernanes (Lazio).

Na ranije objavljenoj listi najboljih igrača igrice FIFA 14 koja će se na tržištu pojaviti krajem ovog mjeseca na prvom mjestu je Lionel Messi. Argentinac u dresu Barcelone i ovaj put se nalazi ispred Cristiana Ronalda, zvijezde Real Madrida.

Osim ovog dvojca, među pet najboljih su ušli Franck Ribery, Radamel Falcao i Andres Iniesta. Među 50 najboljih igrača ove videoigre nema nijedng bh. predstavnika.