Posvećen velikim mačkama
45

Samsung i Discovery objavili kratki dokumentarac o tigrovima snimljen Galaxyjem S21 Ultra

D. B.
Samsung se udružio s Discoveryjem te su zajednički snimili kratki dokumentarac o tigrovima.

Riječ je o dokumentarcu pod nazivom "Eye to Eye With a Tiger", koji je snimljen smartphoneom Galaxy S21 Ultra. Dokumentarac slijedi fotografa Yashasa Narayaga tokom njegove posjete Nacionalnom parku Ranthambore kako bi snimio prelijepu, ali i ugroženu životinju, tigra.

Projekt ima dobru svrhu, a to je podizanje svijesti o krčenju šuma, krivolovu i pretjeranom lovu plijena koji inače love tigrovi, zbog čega se njihova populacija smanjuje.

Projekt će podržati i Project Conserving Acres for Tigres, iza kojeg stoje WWF i Discovery. Trenutno postoji zaštićeni prostor za tigrove u Indiji, Butanu i Rusiji.

Narayanu se pridružio nagrađivani režiser Vikram Singh, a oni su pravili fotografije i snimali videosnimke u parku koristeći kameru smartphonea Galaxy S21 Ultra.

"Snimanjem moći i ljepote ovih životinja želim pomoći ljudima da dožive tigrove na poseban način. Fotografije i snimci tigrova u divljni mogu pomoći u edukaciji i povezivanju s globalnom publikom. Moramo raditi zajedno kako bismo napravili promjene i osigurali budućnost ovih velikih mačaka", izjavio Singh.

Na svom putu su naišli na različite životinje.