Pomoć stanovnicima
49

Razer razvio automate za zaštitne maske koje će postaviti širom Singapura

Dž. L.
Foto: Razer
Foto: Razer
Razer, kalifornijski proizvođač gaming uređaja, razvio je automate sa zaštitnim maskama koje će postaviti širom Singapura kako bi zdravstvenim vlastima olakšao borbu s pandemijom koronavirusa.

Inače, globalne operacije Razera bazirane su na ovu ostrvsku državu-grad na jugoistoku Azije.

"Razer će nastaviti podržavati Singapur kako bi ostao uspješan u borbi protiv koronavirusa", kazao je za Reuters glavni direktor Razera Min-Liang Tan, prenosi Verge.

Podsjećamo, u Singapuru se život odvija normalno uprkos pandemiji. Stanovnici su odgovorni i poštuju sve naredbe i preporuke zdravstvenih vlasti. Nošenje maski za stanovništvo Singapura najnormalnija je stvar i kada je riječ o običnoj prehladi.

Kompanija Razer već ima potpuno automatizovanu liniju za proizvodnju maski za lice u Singapuru koju je uspjela razviti za samo 24 dana prošlog mjeseca. Iz Razera kažu da su već isporučili više od milion maski koje su prozivele njihove mašine.

Razer prvenstveno planira pokloniti pet miliona maski stanovnicima Singapura, a nakon toga će se naplaćivati maske u automatima. Kompanija također udružuje snage sa proizvođačem plastike Sunningdale Tech kako bi povećala proizvodnju na deset miliona maski mjesečno.

Uz populaciju od 5,5 miliona stanovnika koji su navikli nositi maske čim izađu iz kuće, Singapur duguje veliku zahvalnost Razeru i njegovim poduhvatima.