Koštat će 1.500 dolara
0

Qualcomm priprema smartphone od 1.500 dolara za svoje najveće fanove

D. B.
Qualcomm, kompanija koja proizvodi Snapdragon procesore i modeme koji se nalaze u svim boljim Android mobitelima, proizvest će vlastiti smartphone.

Preciznije, Qualcomm se udružuje s kompanijom Asus kako bi zajednički proizveli specijalni uređaj pod nazivom Smartphone for Snapdragon Insiders. Ovaj mobiel će koštati 1.500 dolara, a njegov cilj je da u najboljem svjetlu demonstrira tehnologiju Qualcommovih čipova. Kompanija će mobitel prodavati direktno članovima svoje Snapdragon Insider zajednice fanova koja je formirana ranije ove godine.

Smartphone će koristiti operativni sistem Android 11, a imat će 512 GB interne memorije i 16 GB RAM. Dobit će 6,78-inčni Samsungov OLED ekran frekvencije osvježavanja od 140Hz, a bit će zaštićen Gorila Glass Victus staklom. Na stražnjoj strani će se nalaziti senzor za otisak prsta zasnovan na Qualcommovoj 3D Sonic Sensor Gen 2 tehnologiji. Ako sve ovo zvuči poznato, razlog su sličnosti s Asusovim smartphoneom ROG Phone 5 Ultimate predstavljenim ranije ove godine.

Što se tiče procesora, tu je Qualcommov Snapdragon 888, što predstavlja malo iznenađenje jer je kompanija već najavila moćniji Snapdragon 888 Plus.

Uređaj će napajati baterija od 4.000 mAh, koja podržava Qualcommovu Quick Charge 5 tehnologiju s maksimalnom brzinom punjenja od 65W.

Nazad će biti tri kamere, glavni Sonyjev IMX686 senzor od 64 MP, isti koji koristi i prošlogodišnji Zenfone 7 Pro, ultraširoki i stariji Sony IMX 363 senzor od 12 MP koji su koristili prethodni Asusovi mobiteli i Google Pixel modeli, kao i telephoto sočiva od 8 MP s 3x optičkim zumiranjem. Naprijed će se nalaziti selfie kamera od 24 MP.

Mobitel će moći snimati 8K video prij 30 fps, kao i 4K video pri 30 ili 60 fps. Također, moći će snimati tri simultana 4K HDR streama ili istovremeno praviti tri fotografije od 28 MP.

Najavljeno je i da će to biti prvi mobitel sa hi-fi Snapdragon Sound tehnologijom zvuka, a u paketu dolaze i Master & Dynamic slušalice.

Poznato je i da će podržavati 5G mrežu.

Uz mobitel će kupci dobiti i 65W Quick Charge 5.0 punjač, kao i USB-C to USB-C i USB-C to USB-A kablove te gumenu masku.

Vezani članci