Namijenjen gamerima
9

Predstavljen Poco F4 GT, koštat će 600 eura

D. B.
Nova generacija Poco F serije uređaja je stigla debitovanjem modela Poco F4 GT.

Poco F4 GT pokreće Snapdragon 8 Gen 1 procesor, a uređaj podržava veću brzinu punjenja. Snažni procesor je ukombinovan s LiquidCool 3.0 tehnologijom koju čine dvije komore za isparavanje, a koje su namijenjene hlađenju. Poređenja radi, Poco F3 je koristio 1.0 verziju ove tehnologije, a sada su komore za 170 posto veće u odnosu na one u modelu F3 GT.

Uređaj je dobio Adreno 730 GPU koja je za 50 posto brža u odnosu na prethodnu generaciju, a tu je i ravni 6,67-inčni AMOLED ekran frekvencije osvježavanja od 120Hz. Ekran podržava milijardu boja, a na DisplayMate atestu je dobio A+ ocjenu nakon što je oborio ili izjednačio 15 rekorda za performanse. Brzina reagovanja na dodir iznosi 480Hz, dok je u slučaju modela F3 iznosila 360Hz, odnosno, jednaka je onoj u slučaju modela F3 GT.

Uređaj je namijenjen gamerima, tako da posjeduje dodatne kontrole u formi dugmadi koja su testirana na više od 100 popularnih igara. S druge strane, dugmad se može koristiti i za prečice u "normalnoj" upotrebi uređaja, npr. za pokretanje kamere.

Poco F4 GT se može pohvaliti dosad najbržim punjenjem zahvaljujući svom 120W HyperCharge sistemu koji napuni bateriju kapaciteta 4.700 mAh za samo 17 minuta. Postoji i mod punjenja tokom igranja koji stvara manje toplote, a vrijeme punjenje baterije od 0 do 100 posto kapaciteta traje 27 minuta. Dizajn USB-C kabla je prilagođen tako da ne smeta kada se uređaj koristi u horizontalnom položaju.

F4 GT je opremljen s dva Sonyjeva senzora, nazad je IMX686 senzor od 64 MP, a tu su još ultraširoka kamera od 8 te makro kamera od 2 MP. Nazad se nalazi i senzor koji sprečava treperenje kada se fotografiše ekran.

Drugi Sonyjev senzor je IMX596, kamera od 20 MP koja je smještena u rupičasti izrez u ekranu. Na stražnjoj strani je i RGB osvjetljenje koje se koristi za notifikacije, kao indikator punjenja baterije i drugo.

Kupci će dobiti i mogućnost jednog besplatnog popravka ekrana u prvih 6 mjeseci nakon kupovine.

Prodaja počinje u četvrtak putem vodećih online prodavnica u brojnim regijama, a uređaj će biti dostupan u Stealth crnoj, Knight srebrenoj i Cyber žutoj boji.

U ponudi će se naći dvije verzije, osnovna sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije koja će koštati 600 eura te naprednija verzija sa 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije za koju će biti potrebno izdvojiti 700 eura.

Tokom prve sedmice prodaje prvi kupci će moći kupiti uređaje po cijeni od 500, odnosno 600 eura. Također, dobit će i dva mjeseca besplatne YouTube premium usluge.

Vezani članci