Zabava za ljubitelje
2

Popularna streaming platforma Twitch organizuje dodjelu nagrada za najbolje videoigre

N. V.
Pored uobičajenih dodjela nagrada za najbolje videoigre poput one BAFTA-ine, Game Awardsa, DICE Awardsa i drugih ove godine će i popularna streaming platforma Twitch organizovati svoj Chat's Choice Awards, odnosno dodjelu nagrada.

Nagrade će biti dodijeljene 3. septembra u ukupno 14 različitih kategorija, a koliko su idejni organizatori zabavljaju govori to da je jedna od kategorija "najbolji karantinski spasilac". S obzirom na to da je ovo platforma za gledanje drugih dok igraju videoigre sasvim je logično da je jedna od kategorija i "igre koje je najzanimljivije gledati".

Da bude još zabavnije napravili su mogućnost da svaki streamer na Twitchu organizuje svoju ceremoniju dodjele na kojoj će njegovi gledatelji glasati za nominovane igre.

Među nominovanim su popularne videoigre koje su izašle ove godine Valorant, Fall Guys, Ghost of Tsushime i The Last of Us Part II, ali i one starije poput GTA 5, League of Legends stoga je poprilično teško predvidjeti ko bi mogao odnijeti pobjedu.

Nominovane su čak i neke igre koje tek treba da izađu kao što je Cyberpunk 2077 i Halo Infinite stoga će biti i kategorija koja je posvećena upravo tim igricama koje tek treba da budu objavljene, poput kategorije "najbolji trailer".

Ovdje pogledajte detaljnije o Twitchovoj dodjeli nagrada.

Vezani članci