Očekuje se uskoro
29

Pogledajte kako izgleda gameplay igre "Spider-Man 2"

D. B.
Sony je tokom događaja PlayStation Showcase između ostalog pokazao kako izgleda gameplay nadolazeće igre "Spider-Man 2", koji prikazuje Petera Parkera i Milesa Moralesa.

Ono što je možda posebno značajno jeste da Parker nosi legendarno crno Venom odijelo. Za one koji su manje upoznati, riječ je o odijelu koje Parkeru daje niz dodanih moći, no to je i vanzemaljski simbiot koji bi mogao utjecati na njegovo prosuđivanje. Kako će se stvari odvijati, zasad je misterija, no jasno je da će odijelo imati veliku ulogu u novoj igri.

Preview je pokazao proširenu sekvencu akcije u kojoj se igra "neprimjetno" prebacuje između kontrolisanja Parkera i Moralesa. Dosta gameplayja se čini poznatim, posebno kada je riječ o borbi "prsa u prsa", ali novo odijelo omogućava mnogo novih poteza. Divlja potjera kroz Queens daje dobar uvid u akciju koju gameri mogu očekivati dok se bore protiv loših momaka. Također, prikazan je i novi Milesov trik, odnosno neku vrstu wingsuita pomoću kojeg lebdi. Ovaj trik nije bio dio igre "Spider-Man: Miles Morales" iz 2020. godine kada su gameri prvi put imali kontrolu nad mlađim Spider-Manom.

Čini se da će igra biti veća nego ikad ranije. Prva je "pokrila" veći dio Manhattana, no iz ovog previewa se može zaključiti da je dio igre i Queens. Također, veliki dio sekvence jurnjave događa se na vodi.

Originalni Spider-Man već sadrži uvjerljivu i ogromnu verziju New York Cityja, a nova igra je dodatno proširuje.

Zvaničnog datuma izlaska igre još uvijek nema, no očekuje se uskoro.