Slijede konkurenciju
204

Novi Xiaomi Mi 11 dolazi bez punjača u paketu

V. K.
Xiaomi predstavlja novi model 28. decembra
Xiaomi predstavlja novi model 28. decembra
Direktor kompanije Xiaomi Lei Jun, potvrdio je jučer kako će novi Xiaomi Mi 11 na tržište izaći u elegantnom pakovanju koje neće uključivati punjač.
Razlog za ovakvu odluku Xiaomija leži u zaštiti životne sredine. Direktor Lei Jun izjavio je kako pored ekoloških razloga, Xiaomi se na ovaj korak odlučio i zbog toga što mnogi korisnici već imaju sigurno mnogo punjača u ladicama.

"Danas svi imate toliko punjača koje ne koristite, a koji su istovremeno i veliko breme za životnu sredinu", rekao je Jun.

Prije Xiaomija, mobitele bez punjača počeo je isporučivati i Apple, a upravo je Xiaomi bio jedan od tih koji je ove poteze Applea ismijavao. Također, prema određenim informacijama, istim putem kada su u pitanju punjači trebao bi krenuti i Samsung koji će uskoro predstaviti novi S21 model.

Xiaomi Mi 11 će biti predstavljen 28. decembra s najnovijim Qualcommovim Snapdragon 888 procesorom, a predstavljanje će biti obavljeno na događaju u Kini. Vjeruje se da će Xiaomi predstaviti i moćniju verziju smartphonea pod nazivom Mi 11 Pro na istom događaju. Početak prodaje na globalnom nivou nije zvanično saopćen, ali će se to vjerovatno dogoditi u januaru.