"Nova" forma dizajna
8

Ništa od Samsungovog Galaxyja S23 FE, kompanija priprema "Tri-Fold" smartphone

D. B.
Najnoviji izvještaji govore da neće biti ništa od "oživljavanja" Samsungove Fan Edition linije, što su loše vijesti za one koji su se nadali dolasku modela Galaxy S23 SE. Ipak, stigla je i jedna posebno zanimljiva informacija.

Izvori bliski kompaniji tvrde da Samsung radi na "Tri-Fold" uređaju koji bi se trebao pojaviti na tržištu ove godine. To bi bila značajna promjena jer smo dosad imali preklopne uređaje s jednom šarkom. Novi smartphone će navodno činiti tri dijela povezana s dvije šarke, baš kao što je slučaj s konceptima koje je predstavila kompanija Samsung Display na CES-u u januaru ove godine.

Detalja zasad nema, no informacije ipak privlače veliku pažnju s obzirom na činjenicu da je prošlo dosta vremena od uvođenja nove forme u svijet mobitela.

Preciznije, radi se o "ekspanziji" postojeće forme što i nije loše jer bi se mogli izbjeći potencijalni i uobičajeni problemi koji se javljaju dolaskom nečeg potpuno novog na tržište. U ovom slučaju je to ipak "samo" dodatna šarka i nešto kompleksniji ekran. Rješenje jeste novo, nikad ranije se nije koristilo za uređaj serijske proizvodnje, ali ipak ne izlazi iz granica poznatog.

Vezani članci