Odličan izum
0

"Music Fingers" je spravica koja ljudsko tijelo pretvara u ritam uređaj

DP
https://www.you">
Mali uređaj po imenu Music Fingers stvara ritam bubnja u kontaktu s čvrstom površinom. Riječ je gadgetu koji se stavlja na vrhove prstiju i izgleda kao čitač pulsa. Bluetooth omogućava povezivanje s pametnim uređajem.

Zvuk bubnja emitira se preko zvučnika telefona ili slušalica u svakom trenutku kada unutrašnja strana dodirne čvrstu površinu. Oba dijela ovog gadgeta emitiraju dvije vrste zvuka, piše Verge.

Ovo je samo jedan od dodatnih uređaja koji mogu poslužiti za kreiranje muzike. Prethodno se u prodaji našao gadget pod nazivom Oddball - lopta koja stvara ritam u kontaktu s tlom.

Prošle godine su Mi.Mu rukavice prvukle pažnju javnosti jer stvaraju muziku zahvaljujući pokretima šaka i cijelih ruku.

Uređaj pod nazivom Orba objedinio je više muzičkih instrumenata u malu kutiju kružnog oblika.

Gadgeti za kreiranje muzičkog sadržaja pokušavaju privući sve veći broj kupaca. Razlikuju se po kvaliteti i opcijama. Ipak, rijetko koji se zadržao na tržištu dovoljno dugo da bi se izgradio kao brend. Tvrtke koje proizvode ovakve gadgete najčešće se fokusiraju na jedan od dva cilja: učiniti muzičku produkciju dostupnu osobama koje nisu muzičari ili omogućiti muzičarima da imaju bolju kontrolu tokom izvođenja, piše Verge.

Music Fingers omogućava korisniku da intuitivno daje ritam omiljenom muzičkom broju. Njegova upotreba može biti frustrirajuća osobama koje nisu muzičari, posebno kada ga koristi više osoba istovremeno. Par košta približno 70 dolara. S obzirom na ograničene funkcije teško ga je svrstati među povoljne.