Tehnologija
0

Mobiteli za jednokratno korištenje

Sarajevo-x.com
Motorola Inc. definirala je koncept niskobudžetnih mobitela koji su namijenjeni osobama koje su preplašene telefonima pretrpanim raznim opcijama, objavila je ova kompanija sa sjedištem u Chicagu.

''Težimo tržištu od potencijalnih milijardu korisnika mobilne telefonije", izjavio je potpredsjednik Motorole Steve Lalla u vezi sa novim konceptom Motofone mobitela.

''Tih potencijalnih milijardu korisnika'' predstavlja širok spektar osoba – od ribara u Indiji do starijih američkih korisnika – koji su zastrašeni telefonima sa kamerama, MP3 playerima i ostalim napravama'', objasnio je Lalla.

Ben Wood, telekomunikacijski analitičar britanskog magazina CCS Insight, izjavio je da je Motofone „razorna tehnologija“, koja će imati važnu ulogu u državama u razvoju.

''Telefon je dizajniran za tržišta koja se tek pojavljuju, a to znači da će bilokakav interes korisnika biti veliki uspjeh za Motorolu'', izjavio je Wood za Chicago Sun-Times.

Wood je naglasio da je kupio nekoliko Motofone mobitela u Indiji po cijeni od 37,5 dolara.

On kaže da će ovi Motorolini modeli postati ''jednokratni telefoni, kao što postoje i kamere za jednokratno korištenje'', a koje će roditelji kupovati na automatima i davati djeci kada ona odlaze na kampovanje ili koncert, pa neće morati brinuti da li će telefon biti izgubljen ili ukraden.