Tehnologija
179

Mladi Travničanin napravio Android igru za mobilne uređaje

Piše: L. Č.
SlashBuff Games je mali studio za razvoj video igrica iz Travnika, a fokusira se na pravljenju igara za mobilne uređaje. Dotap je naziv prve igre koju su objavili i trenutno je dostupna samo za Android uređaje.

Igra Dotap se trenutno nalazi na trendingu i na 77. je mjestu u Top New Free Games za BiH.

Igru Dotap možete skinuti ovdje.

Dotap je beskonačna igra u kojoj postoje tri tačke različite boje koje se kreću od vrha prema dnu. Samo jedna boja se smije tapkati u datom trenutku kako biste tu istu boju spriječili da dođe do dna. S vremena na vrijeme boja koju trebate tapkati se mijenja, te trebate brzo reagovati kako ne biste pogriješili. Što više poena budete imali, igra će postajati sve brža i teža. Ukoliko pogriješite boju ili boja koju trebate tapkati dođe do dna, igra je gotova.

"Ovo nam je prva igra za mobilne uređaje koju smo uradili kroz dvije sedmice od ideje do realizacije i trenutno je samo dostupna za Android uređaje. Već radimo na drugoj igri, koja bi kroz nekoliko mjeseci trebala biti gotova i dostupna za Android i iOS uređaje, ali više informacija kada dođe pravo vrijeme za to", kažu iz studija SlashBuff Games.

Iza projekta stoji mladi Travničanin Denis Kotlica, koji je sa svojim prijateljem Eminom Belegićem dizajnirao igru "Cure for Pain", o čemu je portal Klix.ba pisao i ranije.