Tehnologija
30

iocean BiH predstavlja: Premium izgled, odlične karakteristike, povoljna cijena

Prezasićenost tržišta u segmentu smart uređaja i mobilnih telefona nas je uvela u stanje stand by/sleep moda.

Širok je spektar ponude svih mogućih poznatih i nepoznatih brendova na svjetskom i domaćem tržištu pa običan čovjek odnosno prosječan kupac više ni sam ne zna šta bi odabrao u silnim gigabajtima, megahercima i inčima.

Danas vam predstavljamo jedan od mnogih brendova koji nam dolaze iz Kine pod nazivom iocean. Izvorno ime brenda je "Ou Sheng" ali da bi se približili evropskom i generalno zapadnom bogatijem marketu ova kineska kompanija je izabrala baš taj naziv za promovisanje i logotip.

"Premium izgled, odlične karakteristike, povoljna cijena" je naziv marketinške kampanje iocean brenda u Bosni i Hercegovini kojeg zastupa firma Mobilmania d.o.o. iz Sarajeva.

U ponudi ove kompanije trenutno imamo 6 različitih modela smart uređaja. Nosilac ili kako kažu "top model" je Phablet od 5,7 inča u kućištu koje je u potpunosti izrađeno od legure aluminijuma i nehrđajućeg čelika sa prezicnom finalnom obradom.

Sa prednje strane imamo "Corning Gorilla 3 Glass" zaštitno staklo izrađeno sa najnovijom OGS tehnologijom ispod kojeg se krije "full HD" displej rezolucije 1920 sa 1080 piksela za predivan ugođaj dok koristimo telefon, pišemo poruke prijateljima ili jednostavno gledamo neki film.

Da bi sve to funkcionisalo kako očekujemo brine se u potpunosti sinhronizovani MediaTek procesor MT6592 sa osam jezgri, radnog takta 1700 megaherca te 2 gigabajta DDR3 RAM memorije, a da nam ne bi nedostajalo prostora za spremanje naših podataka tu je i interni spremnik sa kapacitetom od 32 megabajta.

Osim snage i brzine ovaj procesor nam omogućava i da štedimo energiju baterije koja sa "mršavih" 2650 miliamper časova ipak daje dobre rezultate za uređaj ovako "nabrijanih" specifikacija.

Tu je i grafički čip GPU MALI-450 radne frekvencije od 700 megaherca ko voli 3D igrice sa zahtijevnom grafikom. Performanse ovog uređaja po jednom od najpoznatijih "benchmarking" softvera izgledaju kao na slici.

U svojoj klasi i sa ovim specifikacijama X8 za domaće tržište će nositi etiketu sa cijenom od 600,00 KM uz gotovinski i promotivni popust od 12% i cijenu 530,00 KM.

Za one nešto skromnijeg budžeta i slabijeg apetita za snažnim performansama tu je i manji brat gore navedenog phableta model X8 mini te nešto drugačijim tehničkim specifikacijama sa cijenom od 415,00 KM uz gotovinski popust od 13% i promotivnu cijenu 360,00 KM.

Mada nam kažu iz ioceana da X8 mini model ima optimalan odnos uloženo/dobiveno i idealan je za svakodnevnu upotrebu, stoga ne treba biti skeptičan ni prema ovom modelu koji ujedno izgleda prelijepo u bijeloj boji.

Trenutno sve detalje i modele iocean-a na našem tržištu možete pronaći na oficijelnoj stranici www.mobilmania.ba, ili pozivom na broj telefona 033 466 234 te upitom na email adresu [email protected]. Također modeli su u prodaji i na portalu www.market.ba "Sve što Vam treba i ne treba" .