Koštat će 300.000 dolara
26

Električni čamac Arc One spreman za proizvodnju, isporuke kupcima počinju tokom ljeta

D. B.
Kompanija Arc je predstavila predprodukcijsu verziju svog električnog čamca Arc One objavljivanjem njegovih fotografija i snimka.

RIječ je o električnom čamcu elegantnog izgleda čija dužina iznosi 7,3 metra, a razvijen je zahvaljujući prikupljenim sredstvima u iznosu od 30 miliona dolara. Među onima koji su podržali kampanju su glumac Will Smith, košarkaš Kevin Durant i reper Sean Diddy Combs.

Rani prototip je već testiran, a predstavljanje predprodukcijske verzije najavljuje isporuke kupcima koje počinju tokom ljeta.

Introducing Arc One | 100% electric sport boat from Arc Boat Company on Vimeo.

Specifikacije čamca Arc One su se malo promijenile u posljednje vrijeme, njegova maksimalna brzina i dalje iznosi 65 km/h, dok se može koristiti oko četiri sata prije nego se baterija isprazni. No, umjesto baterije od 200 kWh, sada je tu baterija od 220 kWh koja napaja električni motor, a koji isporučuje više od 500 KS. Veća baterija ujedno čini čamac stabilnijim.

Arc One košta 300.000 dolara. a Arc planira iskoristiti prikupljena sredstva za razvoj jeftinijeg modela, kao i drugih plovila uključujući sportska.