Nedostaje vam Blackberry?
52

Clicks je maska s tastaturom namijenjena iPhoneu

D. B.
Kompanija Clicks Technology je proizvela masku namijenjenu Appleovom iPhoneu, koja sadrži fizičku tastaturu u donjem dijelu.

Praktična maska je nazvana Clicks i košta 139 dolara, u februaru će biti dostupna za iPhone 14 Pro, potom u martu za iPhone 15 Pro, a u ponudi će početkom proljeća biti i maska za model iPhone 15 Pro Max po cijeni od 159 dolara.

Ranije su se pojavljivale maske s fizičkim tastaturama namijenjene na iPhoneu, jedna od njih je bila Typo, no kompanija koja ju je proizvela je tužena zbog "kopiranja" Blackberryjeve tastature.

Kada je riječ o maski Clicks, ona se koristi jednostavno. Mobitel se stavlja u masku i pažljivo poravnava s portom za punjenje mobitela, a potom se spaja s konektorom.

Ova praktična maska nema mogućnost Bluetooth povezivanja niti sadrži bateriju, no podržava brzo punjenje uređaja. Također, tastatura je osvijetljena, tako da neće biti problema pri korištenju u mraku.

Kompanija je najavila dolazak aplikacije na Apple App Store, kao i poboljšanja funkcionalnosti tastature. Maska će u početku biti dostupna samo u dvije boje,, žutoj i plavoj.

Vezani članci