Tehnologija
0

City.ba od sada besplatno za iPhone

Sarajevo-x.com
Portal City.ba je svim svojim vjernim posjetiocima pripremio novo iznenađenje, od danas, 14. februara 2012., sve informacije koje se nude na portalu su postale dostupne na dodir prsta putem aplikacije City.ba™ koju besplatno možete preuzeti na App Store-u za iPhone uređaje.

Vrlo jednostavno, sada možete jednim dodirom prsta saznati gdje se u Vašoj blizini nalazi odličan restoran ili mjesto za najbolju kupovinu, provjeriti šta je na repertoaru kina ili pozorišta, rezervirati za vikend odlazak u neko od etno-sela, rafting na Neretvi ili skok padobranom.

Mogućnosti koje nudi ova aplikacija sigurno će prepoznati i oni koji su često u pokretu, a koji sa svojim prijateljima na Facebooku, Twitteru ili Google+ žele podijeliti gdje se nalaze ili gdje planiraju otići ili jednostavno zabilježiti mjesta koja im se sviđaju u svoje favorite.

Sve informacije koje City.ba nudi moguće je preuzeti na telefon i koristiti i dok niste na Internetu, dok se detaljne mape za sada mogu koristiti online kako ne bi zauzeli previše korisnog prostora na telefonu. Lokacije i događaji jednostavno se ažuriraju povlačenjem odgovarajuće liste prstom prema dole.

City.ba™ aplikacija je besplatna, dostupna je na (svim) lokalnim i engleskom jeziku i može se preuzeti sa App Storea klikom na link.

Aplikaciju je razvila firma Sayber d.o.o. (www.sayber.com) u suradnji sa tvrkom Simpa Studios (www.simpa.ba) i radi se o prvoj iPhone aplikaciji ovog tipa u Bosni i Hercegovini.

Vezani članci