Predstavljeni noviteti
1

Canon: Ne ostavljajte nijednu priču neispričanu

Klix.ba
Predstavnici kompanije Canon su jučer u Cinema City Sarajevo predstavili novitete iz linije proizvoda Canon Cinema EOS Line up i video zapise koje su sačinili poznati režiseri iz cijeloga svijeta, a koji zorno ilustruju sve mogućnosti korištenja ove linije proizvoda.

Canon Cinema EOS Line up EOS C100, EOS C300, EOS C500 i EOS-1D C objedinjuju dokazanu video tehnologiju kompanije Canon i tradiciju na polju objektiva sa EOS kreativnošću, te kao takve predstavljaju revolucionarna profesionalna rješenja.

Svaki detalj Canon Cinema EOS linije, od dizajna senzora do izmjenjivih EF, EFS i PL objektiva, osmišljen je, projektiran i integriran da pruži profesionalni odgovor na jedinstvene potrebe filmske industrije.

Canon partner u Bosni i Hercegovini je bila nacionalna Asocijacija snimatelja, koji su koristeći Canon EOS C300 načinili pet studentskih filmova.

"Zadovoljstvo nam je što su partneri ovog projekta profesionalci iz struke, odnosno članovi Asocijacije snimatelja Bosne i Hercegovine, a posebice činjenica da su prvi video zapisi s ovom kamerom u Bosni i Hercegovini načinjeni u edukativne svrhe", izjavila je Katarina Mitrović, voditeljica Odjela za marketing zemalja u regiji, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

U ime Asocijacije snimatelja Bosne i Hercegovine, predsjednik Almir Đakoli je sa kolegama iz struke podijelio svoja zapažanja iz rada s kamerom EOS C300 tokom snimanja video zapisa za potrebe studenata Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

"Canon EOS C300 sa zamjenjivim objektivima, koju odlikuje dobar dizajn, unaprijeđene mogućnosti i odličan kvalitet slike uz minimum svjetla, nudi samo pozitivna iskustva u radu. Stoga mi je drago što su studenti imali priliku koristiti ovu vodeću kameru u industriji, te što je dostupna i u BiH", kazao je.