Nakon dugog čekanja
5

Adobe Photoshop stigao na Appleov iPad

D. B.
Adobe Photoshop konačno je dostupan za Appleov iPad.

Osim što korisnici mogu pristupiti i uređivati Photoshop fajlove u pokretu, verzija namijenjena iPadu “nudi novo korisničko iskustvo te je potpuno redizajnirana za iPad s fokusom na dodir i pokret”.Korisnici iPada su dugo čekali na Photoshop, glasine o njegovom dolasku su se pojavile tokom ljeta 2018. godine, a zvanična informacija prije godinu dana.

Najavljena je i nova desktop verzija Photoshopa koja uključuje novu Sensei AI i značajno proširenje Adobeovog cloud sistema dokumenata. Ovaj update uključuje podršku PSD fajlova i Adobe Aero. Korisnici sada mogu uređivati iste fajlove u Photoshopu na desktopu i na iPadu bez brige o konverziji, kompresiji i slično. Sav rad se automatski spašava na cloud.

Ipak, Adobe upozorava da verzija Photoshopa za iPad još uvijek ne podržava baš sve što je dostupno na desktop verziji, što znači da će biti dodane nove mogućnosti na osnovu toga kako će se iPad verzija zapravo koristiti.

Oni koji su pretplaćeni na Photoshop već sada mogu preuzeti aplikaciju za iPad. Dostupan je i besplatni period korištenja.

Vezani članci