Odmah nakon slijetanja
0

Richard Branson čestitao Jeffu Bezosu na impresivnom letu u svemir

L. K.
Richard Branson
Richard Branson
Richard Branson čestitao je danas Jeffu Bezosu na uspješno dovršenom historijskom putovanju u svemir. Branson je prije nekoliko dana i sam letio u svemir.
Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu, danas je u svom raketnom brodu New Shepard posjetio svemir. Zajedno sa Bezosom u raketnom brodu su bili njegov brat Mark, potom avijatičarka Vally Funk (82) i tinejdžer koji je nedavno završio srednju školu Oliver Daemen (18), kao najstarija i najmlađa osoba koje su stigle do svemira.

Bezos se nada da je ovo samo početak jednog velikog putovanja, odnosno da će uskoro kreirati program kroz koji će ljudima ponuditi svakodnevne posjete svemiru.

Nakon današnjeg leta, Branson se Bezosu obratio putem Twittera, čestitajući tako cijeloj ekipi: "Svaka čast Blue Originu, Jeffu Bezosu, Marku, Wallyju i Oliveru. Impresivno! Sve najbolje cijelom timu!".

Podsjetimo, Branson je svoj let do svemira obavio 11. jula 2021. godine. Putovao je na VSS Unityju, proizvodu njegove kompanije Virgin Galactic Holding. Ovaj potez učinio ga je pionirom svemirskog turizma, a u ovoj "utrci" pobijedio je Elona Muska i Jeffa Bezosa.