Ranije lagao
110

Meksiko: U kongresu prikazani navodni ostaci vanzemaljca, NLO ekspert svjedočio pod zakletvom

F. H.
Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube
Dva mala navodna leša vanzemaljaca, vraćena iz Cusca u Peruu, predstavljena su u kutijama s prozorima u Mexico Cityju u srijedu, što je izazvalo uzbuđenje unutar zajednice teoretičara zavjere o NLO-ima.

Događaj je predvodio novinar i "stručnjak za NLO" Jaime Maussan, koji je pod zakletvom svjedočio da mumifikovani primjerci nisu dio zemaljske evolucije, pri čemu je gotovo trećina njihove DNK ostala nepoznata, izvijestili su meksički mediji.

Na javnoj raspravi Maussan pokazao je američkim dužnosnicima i članovima meksičke vlade nekoliko video zapisa NLO-a i neidentificiranih anomalnih fenomena prije nego što je otkrio navodna vanzemaljska tijela.

“Ovi primjerci nisu dio naše zemaljske evolucije... Ovo nisu bića koja su pronađena nakon olupine NLO-a. Pronađeni su u rudnicima dijatomeja (algi), a kasnije su fosilizirani", kazao je Maussan.

Maussan rekao je prisutnim da su uzorke proučavali naučnici s Autonomnog nacionalnog univerziteta Meksika (UNAM) koji su uspjeli izvući DNK dokaze koristeći radiokarbonsko datiranje. Nakon što su napravljene usporedbe s drugim uzorcima DNK, otkriveno je da je više od 30% DNK uzoraka "nepoznato".

X-zrake uzoraka također su pokazane tokom saslušanja, a stručnjaci su pod zakletvom posvjedočili da se vidi da jedno od tijela ima "jaja" unutra, dok su oba navodno imala implantate napravljene od vrlo rijetkih metala, poput osmija.

Ryan Graves, izvršni direktor američke agencije za sigurnu avijaciju i bivši pilot američke mornarice, bio je prisutan, nakon što je ranije ove godine rekao američkom Kongresu o prijetnji koju neidentifijkovani zračni fenomeni predstavljaju nacionalnoj sigurnosti SAD-a.

Maussan je ranije bio povezivan s tvrdnjama o vanzemaljskim otkrićima koja su kasnije opovrgnuta, uključujući pet mumija pronađenih u Peruu 2017. za koje se kasnije pokazalo da su ljudska djeca.