Zaposlite se na portalu Klix.ba

Prijave slati do 15.04.2014. isključivo putem e-maila na adresu [email protected] sa naznakom za koju poziciju se prijavljujete.


Novinari (Sarajevo)

Ako se ne bojite svakodnevnih izazova i dinamičnosti koje novinarski posao nudi, ne bježite od timskog rada i odgovornosti, redakcija internet portala Klix.ba je pravo mjesto za vas.

Od kandidata se očekuje kreiranje originalnog sadržaja (vijesti, teme i intervjui) iz oblasti politike, društva, kulture, ekonomije, showbiza, obrada i objavljivanje agencijskih vijesti i prevođenje. Neophodno je poznavanje engleskog jezika, a poželjno je poznavanje još jednog svjetskog jezika.

Nudimo:

- stalni radni odnos
- redovnu platu
- dobru radnu atmosferu

Kandidati koji apliciraju trebali bi imati završen fakultet (prednost imaju kandidati sa završenim Fakultetom političkih nauka, odsjek žurnalistika), poznavati osnove novinarstva, osnove pravopisa i gramatike bosanskog jezika, a poželjno je radno iskustvo u printanim ili online medijima.

Prijave zajedno sa biografijom, tri autorska teksta po izboru i pismom namjere šaljite isključivo na e-mail [email protected] do 15. aprila 2014. godine sa naznakom za konkurs za novinara na portalu Klix.ba.

O nama
Klix.ba je najposjećeniji i najutjecajniji informativni portal u Bosni i Hercegovini. Nastao je krajem 2000. godine kao ideja dvojice sarajevskih srednjoškolaca, da bi danas postao jedan od vodećih medija u BiH, ozbiljna i inovativna firma sa preko 30 zaposlenih.

Klix.ba uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informisati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde. Portal svojim tekstovima ukazuje na aktuelne probleme u različitim oblastima, s ciljem pozitivnih društvenih promjena, ali prije svega afirmiše pozitivne vrijednosti, ljude i događaje koji doprinose stvaranju zdrave i pozitivne atmosfere u društvu.

Saznaj više...