{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaposlite se na portalu Klix.ba

Internet portal Klix.ba traži novinare i urednike.

Najposjećeniji informativni portal u BiH Klix.ba objavljuje konkurs za popunu radnih mjesta novinara i urednika deska. Konkurs ostaje otvoren do daljnjeg. Samo oni kandidati koji uđu u uži krug će biti pozvani na razgovor. Prednost imaju kandidati sa iskustvom u pisanim medijima. Posao podrazumijeva rad u smjenama, a zaposleni, koji prođu probni period, dobijaju ugovor na neodređeno.

Novinari

Posao novinara podrazumijeva pisanje autorskih vijesti i tema iz politike, društva, biznisa, kulture ili crne hronike te prevođenje vijesti sa svjetskih medija na engleskom jeziku. Tražimo poznavanje rada na računaru, engleski jezik, pismenost, opće obrazovanje i informisanost te sposobnost prepoznavanja važnih vijesti. Želite li aplicirati za poziciju novinara, molimo pošaljite biografiju, pismo namjere i tri autorska teksta po izboru na [email protected] sa naznakom za poziciju novinara.

Urednici deska

Posao urednika deska podrazumijeva, pored pisanja autorskih vijesti i tema iz svih oblasti, uređivanje sadržaja portala, koordiniranje rada novinara, dopisnika i fotoreportera te planiranje dnevnih događaja. Urednik deska mora znati obrađivati agencijske vijesti, saopćenja za javnost i priređivati iste za objavu kao i tekstove drugih novinara. Tražimo poznavanje rada na računaru, engleski jezik, pismenost, opće obrazovanje i informisanost te sposobnost prepoznavanja važnih vijesti. Želite li aplicirati za poziciju urednika deska, molimo pošaljite biografiju, pismo namjere i tri autorska teksta po izboru na [email protected] sa naznakom za poziciju urednika deska.

O nama

Klix.ba je najposjećeniji internet portal u Bosni i Hercegovini s dugogodišnjom tradicijom. Osnovan je 2000. godine, a danas ima 35 zaposlenih i lider je u medijskom i marketinškom internet tržištu BiH. Prema podacima Gemiusa, koji je standard za online mjerenje publike u BiH, Klix.ba posjećuje više od 600 hiljada različitih čitatelja iz BiH svaki mjesec i medij je na kojem Bosanci i Hercegovci provode najviše vremena. S druge strane, prema Google Analyticsu, Klix.ba ima više od 3 miliona 'users' (različitih uređaja s kojih se pristupa portalu). Osim toga, Klix.ba ima i najpopularnije news aplikacije za iOS i Android u BiH, koje koristi čak 100.000 čitatelja. Više...

Konkurs objavljen: 18.05.2016.