magazin
12

Ženske grudi čine sve zanimljivijim, pa i naučna dostignuća

Klix.ba
Vodeći se parolom da "golotinja prodaje sve" grupa Talijanki odlučila je skrenuti pažnju na naučna dostignuća fotografirajući se s vrlo malo odjeće.

Društvene mreže preplavljene su fotografijama djevojaka koje pored svojih obnaženih grudi drže poruku o nekoj naučnoj činjenici. Lara Tait tvrdi da je pokrenula stranicu "Grudi za nauku" kako bi na zabavan način informirala ljude o zbivanjima u svijetu nauke.

Veliki broj žena odazvao se njenom pozivu.

"Smatram da se u Italiji treba puno više uraditi na promociji nauke i njenih rezultata. Došla sam na ideju da to učinim na ovaj način jer gdje razum gubi bitku, grudi je dobijaju", rekla je Tait, prenosi Daily Mail.

Žene su zamoljene da naprave selfie svojih grudi uz poruku koja promovira neku naučnu činjenicu. Neke od poruka su: "Hidrogen ne liječi rak, a ako se popije može napraviti veliku štetu", "U jednoj šolji čaja je više molekula vode nego zvijezda u univerzumu", "Vakcinacija predstavlja društvenu odgovornost"...

Ipak, najviše je onih koje su se odlučile za poruku "Uz Rosettu sam" koja predstavlja podršku posljednjoj misiji Evropske svemirske agencije.

Iako akcija prvenstveno cilja na žene, i muškarci su se počeli uključivati i davati svoj doprinos nauci.