Najčudnija kuća u Velikoj Britaniji
0

Živi u bungalovu koji je izgrađen oko vagona starog 130 godina

Klix.ba
Jim Higgins iz Ashtona, Velika Britanija, pred ulaznim vratima svog doma ima vagon star 130 godina. Tačnije, njegov bungalov je izgrađen oko tog vagona.

Higgins je vagon naslijedio od Charlesa Allena, svog bivšeg punca, koji je bio primoran graditi oko vagona zbog građevinskih planova.

''U vagonu je do svoje smrti 1966. godine živjela žena po imenu Elizabeth Richards. Tada je bio poznat kao Lizzieno mjesto. Nekoliko godina poslije toga je stajao prazan, sve dok moj bivši punac nije došao u potrazi za mjestom na kojem bi proživio svoje penzionerske dane. Bio je stolar i tražio je dozvolu za izgradnju staračkog doma. Želio je zemljište na kojem se nalazio vagon. Međutim, kada je podnio zahtjev, rekli su mu da se vagon ne smije pomjerati. Stoga je on odlučio da gradi oko njega'', rekao je Higgins.

U bungalovu se nalazi kuhinja, dnevni boravak i sve ostale sobe osim spavaćih. Spavaće sobe su u vagonu, piše The Telegraph.

Allen je vremenom renovirao vagon nazvan Waverly i vratio mu sjaj koji je imao 1882. godine.

''Prije nekoliko godina me pitao da li želim preuzeti bungalov i vagon. Nije mi trebalo dugo da se odlučim. Lokacija je prelijepa, a imam i nevjerovatan pogled na more. Nisam mogao odbiti'', rekao je Higgins.