Posao iz snova
0

Za prejedanje godišnje plaćaju 26.000 eura

Sarajevo-x.com
Zvuči kao posao iz snova Homera Simpsona. Reklamna agencija plaća lijenog pojedinca kao TV-majmuna - da ne radi ništa, osim da jede. Oni žele radnika s velikim apetitom koji je sretan da pojede dodatnih 400 kalorija svakog dana, a sve to kako bi testirali novi proizvod za mršavljenje koji vezuje masti, piše Daily Mail.

Mjesto je otvoreno za muškarce i žene, a onome ko na kraju dobije posao ljekari će svakodnevno pratiti težinu i unos kalorija. Iz kompanije Proactol Ltd su istakli da je njihov proizvod za vezivanje masti klinički ispitan i potvrđen kao dobar, ali da su ga željeli isprobati i u stvarnosti.

U oglasu za posao stoji: "Znamo da je nevjerovatno, ali je istinito".

"Spremni smo vam platiti 26.000 eura godišnje da radite ono što svi radimo svaki dan, s tim da trebate jesti 16 posto više kalorija sedmično, ili 400 i više kalorija dnevno - dok ne uvedete Proactol u svoju prehranu", navode iz kompanije.

Idealan kandidat ne bi trebao već biti na dijeti, nego se zdravo hraniti, pravilnim omjerom ugljikohidrata, masti i bjelančevina i biti spreman da poveća unos kalorija konzumiranjem masne hrane, kao što su riba, čips, pizza ili brze hrane iz McDonaldsa.

Nakon početnog perioda, uposleniku bi bilo omogućeno da radi i od kuće, a hrana bi mu se dostavljala na kućna vrata.

Glasnogovornik Proactola je rekao da će testiranje pomoći medicinskim ekspertima u kompaniji da nauče više o zdravstvenim prednostima pri uzimanju proizvoda - on tvrdi da proizvod apsorbira do 30 posto unos masti.