Od 1. novembra
9

U Pionirskoj dolini počinje s radom Dječija scena Sarajevo

N. O.
U Pionirskoj dolini od 1. novembra počinje s radom prva, jedinstvena, besplatna Dječija scena Sarajevo.

Po prvi put djeca, mladi, a i onim malo ozbiljniji umjetnici, kreativci, muzičari, ekolozi i svi koji u svom radu stvaraju ili njeguju kulturnu baštinu imaju priliku široj publici predstaviti svoju umjetnost, znanje, talente.

Stoga iz Pionirske doline i preduzeća Park već sada vas pozivaju da se prijavite i zatražite svoj termin u kojem ćete za posjetioce ove popularne dječije oaze pripremiti vaš kulturno-zabavni ili umjetnički performans. Dovoljno je da ste školska sekcija, klub, tim, bend, pojedinac, udruženje koje se bavi umjetnošću ili odgojno- obrazovnim radom u KS i da trebate vašu scenu, prostor i priliku da javnosti predstavite svoj rad, umjetnička djela i stvaralaštvo.

"Ukoliko se pitate kako dobiti scenu za svoj performans odgovor je vrlo jednostavan- popunite obrazac koji možete preuzeti putem online platformi (web Parka, FB ili Instagram stranica) ili pravac put Pionirske doline na biletarnici preuzmite prijavu. Obrazac sa čitko naznačenim podacima dostaviti Parkovom edukacionom timu- lično, poštom ili putem naznačenog e-maila, vrlo brzo ćemo vas kontaktirati i organizacija je završena", poručuju.

Scenu popularno nazvanu "Dječija scena Sarajevo" u potpuno prirodnom ambijentu namijenjenu i opremljenu samo za vas tako pretvorite u vaše mini pozorište, koncertnu dvoranu na otvorenom, galeriju za izložbu radova vas i vaše djece, članova, a može se koristiti i za edukaciju. Publika će vam biti posjetioci koji dođu u Pionirsku dolinu a i svi oni koje pozovete prilikom najave vašeg koncerta, predstave, izložbe.

Korištenje Scene je besplatno i traje dva sata dnevno. Poziv iz Pionirske doline i Parka posebno upućuju školama, vrtićima, nastavnicima, trenerima, voditeljima koji vode školske sekcije, udruženjima koja njeguju i čuvaju kulturnu baštinu, dječijim bendovima i samostalnim mladim izvođačima, ali i preduzećima koja se bave zaštitom okoliša u svrhu edukacije. Radujemo se vašem pozivu i čekamo vas da zajedno organiziramo i pravimo prve mini koncerte, predstave, izložbe i druga druženja u prekrasnom ambijentu nama svima najdraže Pionirske doline.