Las Vegas
0

FOTO / U hotelu Tropicana otvoren gangsterski muzej

Sarajevo-x.com
U hotelu Tropicana u Las Vegasu danas je otvoren muzej gangstera nazvan "Mob Experience". U muzeju su izloženi predmeti koji su nekada pripadali najpoznatijim kriminalcima američkog podzemlja.
Foto: AP
Foto: AP
U kazinu i hotelu, koji je nekada bio glavno okupljalište američkih gangstera, otvoren je muzej u kojem je prikazana ogromna kolekcija autentičnih predmeta, suvenira, fotografija i videozapisa organiziranog kriminala koji je nekada gospodario ulicama Las Vegasa.
Foto: AP
Foto: AP
Otvaranju muzeja prisustvovao je glumac James Caan, zvijezda filma "Kum", glumac iz "Sopranosa" Frank Vincent, Mickey Rourke, Steve Schirripa i Tony Sirico, a na crvenom tepihu su zablistale i Pamela Anderson i Rita Rudner. Otvaranju muzeja prisustvovale su i porodice nekadašnjih ozloglašenih kriminalaca.
Foto: AP
Foto: AP
U muzeju se može pogledati dnevnik mafijaša Meyera Lanskyog, Spilotrov pištolj i porodične fotografije i kućni videozapisi brojnih ozloglašenih kriminalaca.
Foto: AP
Foto: AP
Čelni ljudi muzeja istakli su kako ne opravdavaju organizirani kriminal, samo mu žele pristupiti iz pravog ugla
Foto: AP
Foto: AP
U ovom muzeju posjetitelji će moći saznati više o organiziranom kriminalu koji je nekada vladao Las Vegasom, o pranju novca i nasilju, prenose američki mediji.
Foto: AP
Foto: AP