Zanimljivosti
21

TV voditelj tokom cijele godine nosio isto odijelo, a niko nije primijetio

Klix.ba
Bijesan zbog seksističkih napada na njegove kolegice, australski TV voditelj došao je na ideju da izvede neobičan eksperiment.

Karl Stefanovic, voditelj jutarnjeg programa na Kanalu 9, tokom cijele godine je u emisiji "Today" nosio isto tamnoplavo Burberry odijelo. Niko to nije primijetio. Nijedan gledalac nije upitao zašto. I ne samo to, nijedan modni komentator to nije uočio.

Istovremeno, njegova kolegica voditeljica Lisa Wilkinson redovno je dobijala kritike na račun izgleda, a neki gledaoci su čak željeli znati ko joj je stilist.

"Mene niko nije primijetio, nikoga nije bilo briga", požalio se Stefanovic. "Međutim, kada žene odjenu nešto pogrešne boje svi se zaustave i pojave se hiljade tvitova o njima".

"Ženama se mnogo oštrije sudi za ono što rade, govore i kako se odijevaju", kazao je voditelj kojeg je upravo ta frustracija i potaknula na eksperiment. "Mene procjenjuju prema mojim intervjuima, prema groznom smislu za humor - u suštini prema tome kako obavljam svoj posao. Istovremeno, žene ocjenjuju prema tome kako se oblače, kakva im je kosa..."